tabara de instruire la padureAm fost atras să cunosc și să experimentez diversitatea și complexitatea naturii, am simțit și forța ei, iar acum invitația este pentru tine. E vorba de o tabără la pădure unde facem treburi bune și plecăm îmbogățiți cu  prieteni, cunoștințe și percepții noi.

Vom vedea ce inseamnă a umbla în teren variat (tehnici de deplasare) și cum să ne orientăm în pădure.

Vei învăța sa te autogospodărești, iar asta presupune aprinderea focului, tratarea apei, pregătirea hranei, montarea taberei și lista continuă.

Pentru a face un foc potrivit nevoilor de moment va trebui să înveți specii de arbori, tipuri de foc, moduri de aprindere, pregătirea locului de vatră. 

În ce privește tratarea apei și prepararea hranei va trebui să trecem "prin" uneltele și accesoriile necesare.

Cât despre construcția adăpostului vom discuta și vom practica destule la fața locului.

Pentru relaxare activă venim cu diverse activități și tehnici care vor provoca atenția, dexteritatea și interesul fiecăruia.

Trecem împreună peste idei preconcepute și învățăm să respectăm și să protejăm natura fără să ne mai temem.

Umblăm prin locuri de poveste și gustăm peisajul cu tot ce vine la pachet. Intrăm până în inima muntelui și cultivăm spriritul explorator într-un mod conștient și responsabil, despicând și aspectele ce țin de siguranța parcurgerii.

Învățăm să avem încredere în propriile picioare când umblăm și apoi să folosim tot felul de unelte. Avem inclusă și tura prin boscheți, unde e nevoie de macetă să patrunzi. Înveți să folosești toporul, cuțitul și fierăstrăul pentru obținerea unor accesorii utile. 

Vom avea o locație tare faină care ne va permite sa ne desfășurăm activitatea in condiții optime. 

Pun la dispoziție unelte și echipamente de bază (topoare, cuțite, ferăstraie, macete, pietre de ascuțit, lopățică, filtru pentru apă, tende), iar pentru cine le are deja, poate să le aducă.


Detaliile le vom discuta cu fiecare din voi, dar, între timp, ți-am pus aici mai multe imagini.

Trebuie să ai la tine:

- pentru dormit: sac de dormit de 3 sezoane, izopren 
- echipament personal: rucsac adecvat - de minim 30 litrii (nu ghiozdan!), lanternă frontală cu baterii noi in ea, veselă (o oală mică nu strică, cană, lingură, cuțit/briceag), bidon pentru apă,  cel puțin două surse de aprinderea focului (de exemplu brichetă și amnar), mâncarea pentru 3 zile
- îmbrăcăminte: încălțăminte potrivită (recomandabil - bocanci, care sa fie comozi la umblat), haine adecvate sezonului (nu uita să iei căciula și o pereche de mănuși cu degete care să fie bune și pentru lucru), pelerina de ploaie

Opțional poți lua cuțitul/toporul/fierăstrăul tău preferat, iar dacă nu ai, oricum iți vom da.

Vom lucra împreună și vom învața. Este nevoie să iei cu tine dorința, o condiție fizică medie și bună dispoziție.